ស៊ុតមានប្រយោជន៏ចំពោះបេះដូង
រាងកាយរបស់យើងត្រូវការស៊ុត ពីព្រោះស៊ុតមានសារធាតុអាហារដែលជួយ ការពាររោគបេះដូង ហើយថែមទាំងសម្បូរទៅដោយសារធាតុផ្សេងៗទៀតជាច្រើន ដូចជា ប្រូតេអ៊ីន គុណភាពល្អដែលរកមិនបានពីអាហារផ្សេងៗ។ ស៊ុតស្រស់ដែលទើបតែ បានមកពីកសិដ្ឋានសមក្នុងការចំហ៊ុយ ឬ ធ្វើអូម៉ាឡែត។ ចំណែកឯស៊ុត ដែលមានអាយុច្រើនបន្ដិចសមក្នុងការចៀន ឬ ស្ងោរ។